1-3 ایجاد درس جدید پرینت

  • 1

عمده فعالیت های مودل، در درس ها یا دوره ها انجام می پذیرد. در این بخش از سایت است که آموزش ها قرار داده می شود، کلاس های آنلاین برگزار شده و حضور و غیاب صورت می گیرد. همچنین آزمون ها و تکالیف نیز در درس ها قابل تعریف و تنظیم هستند.

 بنابراین می توان گفت این بخش از مودل، مهم ترین بخش آن است.

در آموزش های قبل ما کاربران جدیدی ساختیم و طبقه بندی های مختلف سازمانی را ایجاد کردیم. حال نوبت به ایجاد درس در این طبقات و ثبت نام کاربران با نقش های مختلف در آن رسیده است. 

در فاز بعدی می بایست فعالیت ها و ویژگی های آن را مدیریت کنیم. پس ابتدا بگذارید با نحوه ساخت یک درس آشنا شویم.

1-1-3 ساخت درس

از روش های متعددی می توان یک درس ایجا کرد. مثلا همانطور که در فصل قبل دیدیم، درس ها را می توان در طبقات هم ایجاد کرد. اما مسیر اصلی برای ساخت یک درس جدید به شرح زیر است:

مدیریت سایت / درس ها / ایجاد یک درس جدید

تعریف یک درس جدید شامل بخش های مختلفی است. در مرحله اول باید مشخصات کلی درس را وارد کرد.

1. نام کامل درس اسمی است که در لیست دروس کاربر و در بالای صفحات نشان داده می شود.

2. نام مختصر درس هم نامی است که در منوها نشان داده خواهد شد.

3. در قسمت طبقه درسی هم باید نام طبقه موردنظر که قصد داریم درس در آن ایجاد شود را وارد می کنیم.

4 و 5. از قسمت تاریخ شروع درس و تاریخ پایان درس هم می توانید، محدودیت زمانی درس را مشخص کنید. در صورتی که نیازی به غیرفعال شدن درس در تاریخ مشخص ندارید، می توانید قسمت تاریخ پایان درس را غیرفعال کنید.

6. در قسمت کد درس هم می توانید یک کد شناسایی یکتا برای درس تعریف کنید.

 

7. در قسمت توصیف درس می توانیم یک توضیح درباره درس موردنظر بدهیم. این متن با توجه به تم نصب شده در جاهای مختلفی نمایش داده می شود. اما عموما بعد از وارد شدن به یک درس این متن قابل مشاهده است.

8. در بخش فایل تصویر درس هم اگر مایل بودید می توانید یک تصویر برای درس بارگزاری کنید.

9. از بخش قالب می توانید نحوه نمایش فعالیت های درس را انتخاب کنید. علاوه بر قالب های پیشفرض، برای این بخش قالب های متنوعی طراحی شده است. این قالب ها را می توان به صورت پلاگین به مودل اضافه کرد. سایر تنظیمات این بخش، مطابق با قالب انتخابی متغیر خواهد بود.

10. در این بخش می توان تعداد قسمت های قالب موضوعی را مشخص کرد. البته این بخش ها بعدا و هنگام ویرایش درس قابل کم و زیاد شدن هستند.

11. این بخش معین میکند که اگر یک بخش را از کاربران مخفی کردیم، فقط محتوای آن مخفی باشد یا عنوان آن هم نمایش داده نشود.

12. در این قسمت باید مشخص کرد که تمام بخش های درس در یک صفحه باشند یا هرکدام در یک صفحه جداگانه.

13 و 14. اگر نیاز دارید که یک زبان و تقویم خاص در درس برای همه کاربران فعال باشد از این دو گزینه استفاده کنید.

15. حداکثر اعلانات تالار گفتگو که به کاربر نمایش داده می شود. اگر نیازی به تالار اعلانات ندارید، این گزینه را روی صفر تنظیم کنید.

16 و 17. مشخص می کند که آیا نمره ها و گزارشات فعالیت ها به دانش آموز نشان داده شود یا خیر.

18. در این قسمت باید معین کرد که تاریخ هر فعالیت در پایین هر صفحه نمایش داده شود یا خیر.

19. در این قسمت می توان حداکثر اندازه فایل ارسالی را مدیریت کرد. این محدودیت در هنگام ارسال فایل برای ساخت درس توسط مدیر یا درس ساز اعمال می شود. می توان میزان این محدودیت را در تنظیمات مربوط به PHP هاست تغییر داد.

20 و 21. با تنظیمات این بخش می توان قابلیتی تعیین کرد تا کاربر بتواند وضعیت تکمیل شدن یا نشدن یک موضوع یا فعالیت را مشاهده کند. حال این ویژگی بعدا هم می تواند به صورت اتوماتیک (ضمن برقراری یک شرط) تعریف شود یا به صورت دستی. یعنی کاربر بتواند شخصا وضعیت

انجام دادن یا ندادن یک فعالیت را مشخص کند. و یا اینکه مدیر یا درس ساز شرایطی را تعیین کنند که در صورت برقراری شروط، آن فعالیت به صورت تکمیل شده علامت دار شود.

22. در بخش گروه ها هم می توان فعالیت های درس را به صورت گروهی تعریف کرده و مدیریت کرد.

23. در قسمت مربوط به تغییر نام نقش ها می توان واژه های شخصی سازی شده ای به جای لغات پیشفرض استفاده کرد. 

24. در بخش برچسب ها هم می توان برای درس تگ های معناداری ایجاد کرد. به این ترتیب درس ها به راحتی قابل جستجو و یافتن هستند.

25. در پایان کار بر روی ذخیره و برگشت یا ذخیره و نمایش کلیک کنید.

 


آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

📺 [ویدیو آموزشی] آموزش پیکربندی تالار اعلانات در پنل مدیریتی سیستم مدیریت یادگیری مودل (Moodle) در این آموزش قصد داریم تا به نحوه تغییر بخش اعلانات در LMS مودل بپردازیم   📺 [ویدیو آموزشی] آموزش نحوه حضور و غیاب در سیستم مدیریت یادگیری مودل (Moodle) در این آموزش قصد داریم تا شما را با نحوه حضور و غیاب در LMS مودل، با استفاده از افزونه Attandance... 📺 [ویدیو آموزشی] آموزش اضافه کردن کاربران به صورت گروهی (هم دوره‌ای) در یک درس در پنل مدیریتی سیستم مدیریت یادگیری مودل (Moodle) در این آموزش قصد داریم تا به نحوه اضافه کردن کاربران بصورت گروهی (هم دوره‌ای) در یک دوره و یا یک... 📺 [ویدیو آموزشی] آموزش اضافه کردن طبقه و درس در سیستم مدیریت یادگیری مودل (Moodle) در این آموزش قصد داریم تا به آموزش نحوه ایجاد طبقه و درس در سیستم مدیریت یادگیری مودل (Moodle)،... 📺 [ویدیو آموزشی] آموزش برگزاری آزمون آنلاین، در سیستم مدیریت یادگیری مودل (Moodle) در این آموزش قصد داریم تا شما را با نحوه برگزاری آزمون آنلاین، در LMS مودل آشنا کنیم.
« برگشت